Konigsee Βαυαρικές Αλπεις

Konigsee Βαυαρικές Αλπεις
Φανταστικό τοπίο ,τοπίο που σε ξεκουράζει(φωτο απο ταξίδια μου)

Βερολίνο

Βερολίνο
Φωτο απο τα ταξίδια μου

Βαυαρια Αλπεις

Βαυαρια Αλπεις
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Περου (Cusco)

Περου (Cusco)
Η πλατεια στο Cusco σαν να ζεις σε αλλη εποχη

Περου (παιδι με τοπικη ενδυμασια)

Περου (παιδι με τοπικη ενδυμασια)

Περου Cusco

Περου Cusco

MACHU PICCHU

MACHU PICCHU
Φωτο απο τα ταξίδια μου

ΜACHU-PICCHU

ΜACHU-PICCHU
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Περού

Περού
Στο τρενο για το MACHU- PICCHU(Φωτο απο τa ταξιδια μου)

Περου (στην αγορα του Cusco)

Περου (στην αγορα του Cusco)

Μπαλι

Μπαλι

Μπαλι

Μπαλι
Φωτο απο τα Ταξιδια μου

Παταγωνία

Παταγωνία
Φωτο απο τα ταξιδια μου

ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ Πάγος και φωτιά

ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ Πάγος και φωτιά
Ξεκουραση στο El Calafate

Παταγωνία (παραδοσιακός τροπος ψησίματος αρνιών)

Παταγωνία (παραδοσιακός τροπος ψησίματος αρνιών)

El Calafate

El Calafate
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Κειπ Ταουν

Κειπ Ταουν
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Βερολίνο η σύγχρονη πόλη

Το Βερολίνο με τα δύο πρόσωπα, στην προσπάθειά του να βρει τη δική του ταυτότητα, σμίγει το παλιό με το νέο, με αποτέλεσμα να διαθέτει το σύγχρονο πρόσωπο μιας εντυπωσιακής και γεμάτης ζωντάνια μητρόπολης.

Το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνίας, όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πληθώρα πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, ιδρυμάτων, θεάτρων, μουσείων και αρχιτεκτονικών μουσείων. Το Βερολίνο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες καλλιτέχνες (εικαστικούς, μουσικούς, κτλ.), οι οποίοι το θεωρούν ως τη μέκκα της τέχνης. Οι Γερμανοί και ιδιαίτερα οι Βερολινέζοι επιμένουν πως «το Βερολίνο είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι Γερμανία», αφού ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της πόλης την κάνει να διαφέρει από την υπόλοιπη χώρα.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ
· Στην Πύλη του Βραδεμβούργου, το έμβλημα του Βερολίνου. Απ' εκεί μπορείς να διασχίσεις με τα πόδια την εξαιρετική λεωφόρο Unter den Linden.
· Στο θαυμάσιο μουσείο της Περγάμου, με τα εκθέματα της Περγάμου, της Μιλήτου και της Εγγύς Ανατολής. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην ισλαμική τέχνη.
· Στην παλιά Εθνική Πινακοθήκη, η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα.
· Στο Εβραϊκό μουσείο.
· Στο Πανεπιστήμιο όπου δίδαξε ο Αϊνστάιν.
· Στο κόκκινο επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου στην Αλεξάντερπλατς.
· Στο πάρκο του Σανσουσί, λίγο έξω από το Βερολίνο, στο Πότσνταμ, όπου βρίσκεται το ομώνυμο ανάκτορο.
· Στο μουσείο Μπρίκε, το οποίο φιλοξενεί έργα Γερμανών εξπρεσιονιστών, ενώ αν θες να δεις σύγχρονα έργα τέχνης, να πας στο Χαμπούργκερ Μπάνχοφ.
· Στη φημισμένη Aλεξάντερπλατς, το αλλοτινό κέντρο του ανατολικού τμήματος της πόλης, όπου ορθώνεται ο ψηλότερος πύργος-παρατηρητήριο της Ευρώπης, ο Fernsehturn (πύργος της τηλεόρασης), με συνολικό ύψος 365 μέτρα, ορατός σχεδόν από παντού στο Βερολίνο. Εκεί, στα 203 και πλέον μέτρα, θα φτάσεις με τον απίστευτης ταχύτητας ανελκυστήρα και θα έχεις πλήρη άποψη του Βερολίνου. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο Telecafe, μπορείς ν' απολαύσεις τον καφέ σου ή να φας. Όση ώρα θα κάθεσαι σε κάποιο από τα τραπέζια του Telecafe, δίπλα στις τεράστιες τζαμαρίες, αυτό περιστρέφεται αργά, φέρνοντας μπροστά σου θέα ολόκληρης της πόλης.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Βερολίνου είναι το Borchardt, επειδή εκεί συχνάζουν όλοι οι διάσημοι (από πολιτικοί μέχρι celebrities της showbiz αλλά και εικαστικοί). Εκεί μπορείς να βρεις την καλύτερη γαλλική κουζίνα.
Στο Filou (bottega del vivo) θα βρεις ιταλικό φαγητό, καθώς και την πιο όμορφη ατμόσφαιρα.
Αν αναζητάς κάτι «ιστορικό», τότε να δειπνήσεις στον επιβλητικό χώρο του Palast der Republic, το άλλοτε κοινοβούλιο της Ανατολικής Γερμανίας, το οποίο είναι πλέον ανοικτό για το κοινό.
Το εστιατόριο Hugos στο 13ο όροφο του ξενοδοχείου Intercontinental διαθέτει εντυπωσιακή θέα και πολύ καλό φαγητό. Επιπλέον, αν βρεθείς στο Hugos, επιβάλλεται να δοκιμάσεις το λευκό κρασί του Ρήνου.
Αν είσαι λάτρης της όπερας, μην παραλείψεις να γευματίσεις στο εστιατόριο της όπερας, στην Unter den Linden, μετά την παράσταση.

ΦΑΓΗΤΟ
Αν κατά τη διάρκεια των περιηγήσεών σου πεινάσεις, τότε να δοκιμάσεις από τις καντίνες του δρόμου τα νόστιμα «βουρστ», λουκάνικα εγχώριας παραγωγής με σπιτική πικάντικη σάλτσα ή με κέτσαπ, πάπρικα, κάρι ή μουστάρδα και ωραίο ψωμί.

SHOPPING
Στο Βερολίνο μπορείς να βρεις και ν' αγοράσεις τα πάντα. Στις αυλές «Hackesche Hofe», στο κέντρο της πόλης, μπορείς να βρεις πολλά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Εδώ συχνάζουν όλοι οι τουρίστες και οι ντόπιοι που επιθυμούν ν' απολαύσουν shopping therapy.
Εμπορικά κέντρα θα βρεις παντού σε όλο το Βερολίνο. Τα περισσότερα βρίσκονται κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους, όπως είναι οι Friedrichstrasse, Kurfurstendam, Charlotternburg και Potsdamer Platz.
Μετά το shopping μπορείς ν' απολαύσεις την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz με πολλά καφέ και εστιατόρια.
Επίσης, στα «διαλείμματα» του shopping σου άδραξε την ευκαιρία να επισκεφτείς το Cafe Einstein (στη λεωφόρο Unter den Linden 42 και στο τηλ.: 0049 30 2043632 καθώς και στην οδό Kurferstenstr. 58 και στο τηλ.: 0049 30 2615096).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου