Konigsee Βαυαρικές Αλπεις

Konigsee Βαυαρικές Αλπεις
Φανταστικό τοπίο ,τοπίο που σε ξεκουράζει(φωτο απο ταξίδια μου)

Βερολίνο

Βερολίνο
Φωτο απο τα ταξίδια μου

Βαυαρια Αλπεις

Βαυαρια Αλπεις
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Περου (Cusco)

Περου (Cusco)
Η πλατεια στο Cusco σαν να ζεις σε αλλη εποχη

Περου (παιδι με τοπικη ενδυμασια)

Περου (παιδι με τοπικη ενδυμασια)

Περου Cusco

Περου Cusco

MACHU PICCHU

MACHU PICCHU
Φωτο απο τα ταξίδια μου

ΜACHU-PICCHU

ΜACHU-PICCHU
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Περού

Περού
Στο τρενο για το MACHU- PICCHU(Φωτο απο τa ταξιδια μου)

Περου (στην αγορα του Cusco)

Περου (στην αγορα του Cusco)

Μπαλι

Μπαλι

Μπαλι

Μπαλι
Φωτο απο τα Ταξιδια μου

Παταγωνία

Παταγωνία
Φωτο απο τα ταξιδια μου

ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ Πάγος και φωτιά

ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ Πάγος και φωτιά
Ξεκουραση στο El Calafate

Παταγωνία (παραδοσιακός τροπος ψησίματος αρνιών)

Παταγωνία (παραδοσιακός τροπος ψησίματος αρνιών)

El Calafate

El Calafate
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Κειπ Ταουν

Κειπ Ταουν
Φωτο απο τα ταξιδια μου

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Νότια Αφρική

Μεταξύ Ατλαντικού και Ινδικού Ωκεανού, βρίσκεται το στολίδι της Νότιας Αφρικής, το Cape Town. Η πόλη του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, όπως το ονόμασε ο Bartolomeu Dias το 1487, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

To Cape Town είναι γνωστό για το λιμάνι του, τη χλωρίδα της περιοχής και για δύο μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά: Το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain) που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών είναι και ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη Νότια Αφρική.


ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ
Το Robben Island, το νησί όπου έζησε για πολλά χρόνια ο Νέλσον Μαντέλα. Η διαδρομή με το φέρι (ξεκινά από το Waterfront) και το πούλμαν στο νησί διαρκεί 4 ώρες περίπου. Φτάνοντας εκεί σε παραλαμβάνουν πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, σε ξεναγούν στα κελιά τους καθώς σου διηγούνται ταυτόχρονα τις συγκινητικές τους ιστορίες.
Το Cape Point. Ένα σημείο όπου θα συναντήσεις άγρια ομορφιά. Στη διαδρομή θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το Boulders Beach, την αποικία των πιγκουίνων, το Kalk Bay, το Groot Constantia και το Kirstenbosch. Μην παραλείψεις επίσης να επισκεφτείς κάποιο από τα πέντε οινοποιία της Constantia.
Το Kirstenbosch Botanical Gardens το πανέμορφο ειδυλλιακό πάρκο με όλων των ειδών τα φυτά.
To African Market στο Greenmarket Square με την πιο γνωστή και παλιά υπαίθρια αγορά της πόλης σε μια πανέμορφη πλατεία.
Το Μουσείο Διαμαντιών με τους γεωλόγους στα εργαστήρια τους για μια live επίδειξη.
Τα νερά στο Cape Town είναι πάρα πολύ κρύα για μπάνιο, αλλά οι παραλίες είναι μοναδικά υπέροχες. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η Camps Bay και η Clifton 4th. Το Liandudno θεωρείται ο παράδεισος των σέρφερς. Στην Sandy Bay θα βρει κανείς παραλία γυμναστών.
Από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κτίσματα της Νότιας Αφρικής είναι το Κάστρο της Καλής Ελπίδας, χτισμένο το 1679. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ως στρατιωτική βάση, περιλαμβάνει όμως και μουσεία με συλλογές αντικειμένων, επίπλων και ζωγραφικής και εκθεσιακούς χώρους σύγχρονης τέχνης. Στον ίδιο χώρο θα βρεις ένα πολύ κομψό καφέ, καθώς και εστιατόριο με τοπική κουζίνα Cape Malay.

ΚΟΥΖΙΝΑ
Αν βρεθείς στο Cape Town δοκίμασε από την κουζίνα Cape Malay τα bobotie (σουφλέ με ψωμί και αρνίσιο κρέας), τα sosaties (καυτερά κεμπάπ) και το breyani (αρνί ή κοτόπουλο με ψητό ρύζι ή φακές).
Από την κουζίνα της KwaZulu - Natal, καυτερά και πικάντικα φαγητά, όπως το samoosas (τηγανητά τρίγωνα από φύλλο γεμιστά με κιμά ή λαχανικά) και roti (λεπτό επίπεδο ψωμί).
To Cape Town φημίζεται επίσης και για τα ολόφρεσκα ψαρικά και κυρίως για τους αστακούς τους.


ΚΡΑΣΙ
Η Ν. Αφρική είναι φημισμένη για το κρασί της. Durbanville, Stellenbosh, Franschhoek, οι μικρές πόλεις στο δρόμο του κρασιού είναι γεμάτες πράσινο, φιλόξενες, ασφαλείς και γεμάτες τουρίστες.
Δοκίμασε τα φημισμένα λευκά κρασιά που παράγονται κυρίως από ποικιλίες Chenin Blanc, Colombard, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rhine Riesling και Semillon, και τα κόκκινα όμως από ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Tinta Barocca. Ιδιαίτερα τοπικά κρασιά είναι το τοπικό γλυκό Muscat d' Alexandrie (Μοσχάτο Αλεξάνδρειας) και το Pinotage - ένα μοναδικό κρασί από συνδυασμό ποικιλιών Pinot Noir και Cinsaut.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στο Cape Town θα βρεις τα dinner theatres, εκεί δηλαδή όπου η παράσταση είναι συνήθως σόου και μετά ακολουθεί το δείπνο. Το On Broadway (τηλ.: 021 4241194) προσφέρει φημισμένες παραστάσεις. Στο Obs Cafe (τηλ.: 021 4485555) μπορείς να παρακολουθήσεις ζωντανά μουσικά συγκροτήματα ή one-man shows. Στο Artscape (τηλ.: 021 4109800) θα βρεις αρκετές αίθουσες με διαφορετικά θεατρικά είδη, όπως όπερα, μπαλέτο και πρόζα.
Για ποτό επέλεξε κάποιο από τα φημισμένα μπαρ των μεγάλων ξενοδοχείων ή το Hemisphere στον 31ο όροφο του ABSA Center, με καταπληκτική θέα του Table Mountain. Για ζωντανή αφρικανική μουσική από ντόπια συγκροτήματα, να πας στο δημοφιλές Mama Africa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου